Privé les

Alle bovengenoemde niveaus worden ook als privé lessen aangeboden onder het genot van een cappuccino en tiramisù. Deze privé lessen worden individueel of in een kleine groep gegeven. Dit biedt alle mogelijkheden om de lessen in tempo, niveau en regelmaat naar wens te organiseren.

Italiaans voor beginners

Deze cursus is bedoeld voor mensen die nog geen kennis van de taal hebben. Wij werken met een communicatieve methode waar u begint bij het groeten, uzelf voorstellen, een kamer reserveren, iets bestellen in een bar of restaurant en de weg te leren vragen. Tijdens deze cursus leert u ook de grammatica en wordt veel tijd besteed aan de uitspraak. Natuurlijk is er aandacht voor de Italiaanse cultuur.

Italiaans voor gevorderden

Deze cursus is bedoeld voor mensen die al eerder een beginners cursus hebben gevolgd of op een andere manier kennis van het Italiaans hebben opgedaan. In de lessen leert U persoonlijke belevenissen te vertellen en redelijke teksten te schrijven in het Italiaans. Studiebelasting: 10 lessen van 1,5 uur per week + ca. 2 uur huiswerk.

Italiaans voor op vakantie

De cursus Italiaans op vakantie is op de praktijk en gefocust op spreekvaardigheid. Het spreken en het leren hanteren van eenvoudige zinnetjes staat centraal en wordt in de les uitgebreid geoefend. Tips en praktische info komen vanzelfsprekend aan bod. U leert:

  • Groeten, omgangsvormen
  • Uitspraakregels en nummers
  • De weg vragen, informatie vragen
  • Een aantal uitdrukkingen om iets te bestellen of te kopen (boodschappen doen)
  • Situatiegesprekken: restaurant, bar, overnachten, openbaar vervoer, ziekte
  • Basiswoordenschat voor op vakantie

Conversatie Italiaans

Deze cursus is bedoeld voor cursisten die al eerder een cursus Italiaans hebben gevolgd en voor cursisten die al een basis hebben en hun kennis van het Italiaans willen ophalen. „Chiaccherare, discutere, brontolare…” U leert uw mening te argumenteren en in discussie te brengen. In deze cursus werken we met krant artikelen of les materialen die jullie van mij krijgen over litteratuur of nieuws uit Italië. Uw woordenschat en kennis van de grammatica worden hierdoor vergroot.

Samenwerking

Lessen in samenwerking met de Zeeuwsevolksuniversiteit

ZIERIKZEE - Burgh Haamstede - Serooskerke S

De Zeeuwse Volksuniversiteit organiseert elke najaar, bij voldoende belangstelling, op dinsdag en woensdag vanaf eind september Italiaanse lessen. Deze cursussen bestaan uit tien of twintig lessen van anderhalf uur en wordt gegeven in het MFC in Zierikzee, het dorpshuis van Serooskerke of het dorpshuis van Burgh Haamstede.

Hier kunt u aanmelden via de
ZVU, 0118–634800 of www.volksuniversiteitzeeland.nl